Annons

Bensinpriset under 19 kronor

Ekonomi • Publicerad 2 september 2022
En serie sänkningar har i veckan tryckt ned priset på 95-oktanig bensin på bemannade stationer under 19 kronor per liter – till den lägsta nivån sedan början av februari. Arkivbild
En serie sänkningar har i veckan tryckt ned priset på 95-oktanig bensin på bemannade stationer under 19 kronor per liter – till den lägsta nivån sedan början av februari. ArkivbildFoto: Janerik Henriksson/TT

Ledande drivmedelskedjor fortsätter en serie sänkningar av priset på bensin, diesel och biodiesel.

Riktpriset för 95-oktanig bensin på bemannade stationer sänks 25 öre till 18:98 kronor per liter. Det är det lägsta bensinpriset sedan början av februari i år.

Annons

Dieselpriset sänks samtidigt med 40 öre till 24:41 kronor per liter, medan priset på biodiesel (HVO100) sänks 30 öre till 30:47 kronor per liter.

Priset för etanol (E85) höjs samtidigt med 45 öre till 18:17 kronor per liter, medan priset på fordonsgas lämnas oförändrat på 26:99 kronor per kilo.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons