Annons

Behns dotter hyllas för öppenhet om självmord

Norge • Publicerad 6 februari 2020
Maud Angelica Behn, dotter till norska prinsessan Märtha Louise och författaren Ari Behn har tilldelats 2020 års Akutpsykiatripris för sin öppenhet om självmord och psykisk ohälsa. Arkivbild.
Maud Angelica Behn, dotter till norska prinsessan Märtha Louise och författaren Ari Behn har tilldelats 2020 års Akutpsykiatripris för sin öppenhet om självmord och psykisk ohälsa. Arkivbild.Foto: Fredrik Hagen/NTB/TT

Maud Angelica Behn, dotter till norska prinsessan Märtha Louise och författaren Ari Behn har tilldelats 2020 års Akutpsykiatripris för sin öppenhet om självmord och psykisk ohälsa, rapporterar VG.

Priset delas ut varje år i samband med en stor konferens om akutpsykiatri.

Annons

Maud Angelica Behn, som är 16 år, har fått många lovord för det minnestal hon höll vid sin fars begravning den 3 januari i år.

Ari Behn tog sitt liv på juldagen 2019.

I sitt minnestal tog Maud Angelica Behn inte bara upp sin egen stora sorg, hon uppmanade också människor som mår dåligt och lider av psykisk ohälsa att söka hjälp.

Juryn bakom Akutpsykiatripriset konstaterar i sin motivering att Maud Angelica Behns ord träffade många med stor kraft.

"Du öppnade ditt hjärta och riktade även blicken mot andra. Du sätter ord på smärtan och förmedlar hopp", står det i juryns motivering.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons