Annons

BBC får inte sända tv i svenska marknätet

Tv • Publicerad 1 april 2020
Flera tv-bolag har fått avslag i Förvaltningsrätten på ansökan om att sända tv i svenska marknätet. Arkivbild.
Flera tv-bolag har fått avslag i Förvaltningsrätten på ansökan om att sända tv i svenska marknätet. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

Flera utländska tv-bolag har ansökt om tillstånd att få sända tv i det svenska marknätet under en femårsperiod. Tre av dem som fick nej överklagade till Förvaltningsrätten, men har nu fått avslag även där. Det handlar om BBC och Disney Channel, medan Cartoon Network endast fick tillstånd att sända mellan klockan 06 och 18.

Förvaltningsrätten anser liksom myndigheten för press, radio och tv att sändningar i marknätet ska tillgodose olika intressen och smakriktningar.

"Vid urvalet ska också säkerställas att flera av varandra oberoende programföretag kan konkurrera om tittarnas uppmärksamhet. Förvaltningsrätten har precis som Myndigheten för press, radio och tv funnit att BBC Brit, Boomerang, Disney Junior, Disney Channel och Cartoon Network i urvalet får stå tillbaka till förmån för andra kanaler", säger Mats Mossfeldt, rådman vid Förvaltningsrätten, i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons