Annons

BBC dokumenterar Greta Thunbergs resa

Tv • Publicerad 10 februari 2020
Greta Thunberg plus BBC är lika med sant. Arkivbild.
Greta Thunberg plus BBC är lika med sant. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Greta Thunbergs klimataktivism ska bli föremål för en ny BBC-serie, skriver det brittiska public service-bolaget i ett pressmeddelande.

I dokumentärserien får tittarna följa med på Thunbergs internationella resa när hon träffar forskare, politiska ledare och näringslivsrepresentanter. Serien ska också skildra ögonblicken mellan de stora rubrikerna – de lugnare stunderna i tonåringens tillvaro.

"Det känns tidsenligt att göra en trovärdig serie som utforskar fakta och forskning kopplad till klimatförändringar. Att få möjligheten att göra det tillsammans med Greta är ett alldeles särskilt privilegium, och vi får en inblick i hur det är att vara en global ikon och en av planetens kändaste människor", säger Rob Liddell, producent på BBC Studios, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons