Annons

Baudin: Inte för sent ge anställda bonus

Ekonomi • Publicerad 6 maj 2021
Kommunals ordförande Tobias Baudin tycker att det är bra att Attendos vd avsäger sig en miljonbonus, men önskar att privatanställd vårdpersonal också får bonusar. Arkivbild.
Kommunals ordförande Tobias Baudin tycker att det är bra att Attendos vd avsäger sig en miljonbonus, men önskar att privatanställd vårdpersonal också får bonusar. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kommunal tycker att det är bra att Attendos vd Martin Tivéus betalar tillbaka en miljonbonus och att pengarna går till ett utvecklingsstipendium – om än med viss reservation.

– Jag hoppas ju att de jobbar med kompetensutveckling i vanliga fall också. Vi hade hellre sett att vårdbiträden, undersköterskor och alla hos Attendo som stått i frontlinjen själva hade fått en coronabonus, säger fackförbundets ordförande Tobias Baudin.

Annons

– Det är svårt att köpa mjölk för ett stipendium. De borde få en coronabonus i linje med det Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har betalat ut, för det enorma jobb de gjort under pandemin.

Baudin pekar på att SKR gick med på att betala en sådan bonus till sina anställda vid höstens avtalsförhandling och att de privata vårdföretagarna inte gick med på det.

– Det är inte för sent, säger fackledaren.

Attendo betalade ut större bonusar till vd och koncernledning förra året, då man också tog emot 130 miljoner i statligt stöd.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons