Annons

Batterifabriken har fått koll på smittan

Coronavisuset • Publicerad 9 mars 2021
Batterifabriken i Skellefteå har lyckats stoppa den omfattande smittspridningen på arbetsplatsen för en dryg månad sedan. Arkivbild.
Batterifabriken i Skellefteå har lyckats stoppa den omfattande smittspridningen på arbetsplatsen för en dryg månad sedan. Arkivbild.Foto: Nortvolt

För en månad sedan hade bygget av Northvolts batterifabrik i Skellefteå ett av landets största klusterutbrott av covid-19. Som mest testades 150 byggnadsarbetare positivt, men nu verkar man ha fått bukt med smittan, rapporterar TV4 Nyheterna.

Av 1 302 tester förra veckan var endast 2 positiva.

Annons

– I går testade vi nästan 500 personer och hade noll positiva fall. Så läget anses nu vara under kontroll, säger Jesper Wigardt, kommunikationschef på Northvolt, till TV4.

Vid anläggningen jobbar 1 100 personer, varav många är gästarbetare som bor tillsammans. Även om alla har ett eget rum är tät kontakt i gemensamma utrymmen svår att undvika.

När utbrottet upptäcktes utfördes antigentester två gånger i veckan – sedan kom beslutet att dra ner på arbetsstyrkan. Bara de som haft covid och de utländska arbetarna fick jobba kvar. Men nu ska byggtakten skalas upp igen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons