Annons

Flicka knivhöggs – ungdomar stoppade mannen

En flicka i tioårsåldern befann sig i Brunnsparken i Göteborg med sin mormor och morfar när en man i 35-årsåldern knivhögg henne i magen.
Mormorn skadades när hon skyddade flickan. Förbipasserande ungdomar ska ha ingripit och stoppat mannen som nu är anhållen.
Brott • Publicerad 2 mars 2023
Poliser på plats sedan en flicka knivhuggits i Brunnsparken i Göteborg.
Poliser på plats sedan en flicka knivhuggits i Brunnsparken i Göteborg.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
En flicka har knivhuggits i Brunnsparken i centrala Göteborg.
En flicka har knivhuggits i Brunnsparken i centrala Göteborg.Foto: Björn Hellström/TT

Polisen har fortfarande inga uppgifter om mannens motiv till attacken, som inträffade vid halv ett-tiden på torsdagseftermiddagen i centrala Göteborg.

– Mannen greps väldigt fort, det var många som reagerade i samband med att attacken skedde, bland annat flickans mormor som kom till undsättning, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till TT.

Annons

Flickan fördes till sjukhus med ambulans. Strax före klockan 18 uppgav presstjänsten på Sahlgrenska sjukhuset att flickans hälsotillstånd är fortsatt allvarligt men stabilt.

Ungdomar stoppade mannen

Mormorn, en kvinna i 65-årsåldern, fick lindriga avvärjningsskador i samband med attacken, däribland en knivskada på en underarm.

– Förbipasserande ungdomar ska enligt uppgifter ha fått ner gärningsmannen på marken, även vakter och ordningsvakter ingrep. Sedan fanns där också en ledig polis som ingrep, säger Fuxborg.

Mannen misstänks för mordförsök på två personer och har anhållits av jouråklagare. Polisen har inga uppgifter om en eventuell koppling mellan mannen och flickan eller hennes anhöriga. Det finns heller inga terrormisstankar.

– Inget sådant. Men som sagt så vet vi inte alls motivet, säger Fuxborg.

Många vittnen på platsen

Många personer befann sig på platsen i samband med attacken.

– Vi har börjat hålla förhör med vittnen, det är många som har bevittnat det som hänt, säger Fuxborg.

Gärningsmannen ska ha använt en kniv, enligt polisen, men det finns inga andra detaljer om vapnet eller om det exakta händelseförloppet.

Polisen ska hålla förhör med den anhållne mannen. I nuläget finns ingen misstanke om ytterligare gärningsmän.

Området var avspärrat efter attacken, men strax före klockan 16 meddelade polisen att avspärrningarna var hävda.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons