Annons

Bara EM-kvalet som gäller för Isak

Alexander Isak tar en sak i taget.
Först handlar tillvaron om Sveriges EM-kval mot Malta och Spanien– sedan tar han tag i sin klubblagsframtid.
Fotboll • Publicerad 6 juni 2019
Alexander Isak är redo för fredagens match mot Malta på Friends arena.
Alexander Isak är redo för fredagens match mot Malta på Friends arena.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Alexander Isaks 13 mål och 7 assist på 16 ligamatcher för nederländska Willem II har resulterat i många spekulationer kring 19-åringens framtid.

Ett av många rykten som florerar i fotbollsvärlden är en flytt till La Liga-klubben Real Sociedad.

Annons

Isaks reaktion?

Ingen alls...

– Hm. Jag har inte resonerat så mycket faktiskt. Mitt allra största fokus är på landslaget och allt sådant här får man ta efter, säger han.

Anfallaren lämnade allsvenskan och AIK för spel i den tyska ligan och i storklubben Dortmund i januari 2017. Kontraktet som han skrev på då sträcker sig fram till den 30 juni 2022.

– Vi diskuterar och det som sägs mellan oss stannar så klart där fram till att något har kommunicerats. Jag har kontrakt med Dortmund och det är inget annat som har sagts ännu, säger han.

I alla luddighet är Isak i alla fall tydlig med en detalj.

– Det kommer vara viktigt för mig att jag får speltid. Sedan kommer vi att diskutera med Dortmund och se hur det blir, säger han.

För Alexander Isak är dock allt som handlar om framtiden för tillfället lagt åt sidan. Just nu handlar tillvaron endast om Sveriges EM-kvalmatcher mot Malta och mot Spanien.

– Vi har kollat mycket på dem, hur de spelar och de kommer väl satsa mer defensivt och vi kommer säkert rulla mycket boll men jag tror att vi måste vara 100 procent påkopplade för att ta tre poäng.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons