Annons

Rysk bananbåt inte lossad – har ankrat

Ekonomi • Publicerad 2 april 2022
Fartyget Baltic Performer passerade på lördagen hamnen i Helsingborg och kastade sedan ankar utanför Ven i Öresund.
Fartyget Baltic Performer passerade på lördagen hamnen i Helsingborg och kastade sedan ankar utanför Ven i Öresund.Foto: Johan Nilsson/TT

Det blir ingen lossning i Helsingborgs hamn av de bananer som det ryska fartyget Baltic Performer har i lasten, rapporterar Sveriges Radio.

Bananerna blir kvar på båten under lördagen och fartyget har tills vidare kastat ankar utanför Ven i Öresund efter en drygt 18 dagar lång färd från Ecuador.

Annons

Det finns inte tillräckligt med personal i hamnen under helgen som kan lossa lasten, eftersom Hamnarbetarförbundet har försatt ryska fartyg i blockad. Tanken var att personal ansluten till Transportarbetarförbundet skulle utföra arbetet.

Transport har också varslat om blockad mot ryska fartyg, men den träder inte i kraft förrän om en månad. Därför var planen att Transportanslutna skulle sköta jobbet med det ryska fartyget.

Men nu hänvisas alltså till personalbrist och bananerna blir kvar ombord.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons