Annons

Bali i ny Bildt-attack: "Spridit falsarier"

Han har tagit en paus från Twitter. Men Hanif Bali (M) fortsätter trots det att skapa rubriker.
I sin podcast "God ton" går han, återigen, till attack mot Moderaternas före detta utrikesminister Carl Bildt.
Politik • Publicerad 7 september 2019
Hanif Bali. Arkivbild.
Hanif Bali. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarsson Neideman/TT

Enligt den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali har Carl Bildt, tidigare statsminister och också Sveriges utrikesminister under åtta år mellan 2006 och 2014, haft "extremt mycket fel i Mellanöstern".

– Jag tror inte folk känner till hur extrem Carl Bildts hållning är, säger Bali som bland annat är kritisk mot Bildts relationer med Iran.

Annons

Det är inte första gången Bali gör utspel i riktning mot Carl Bildt. Så sent som för några veckor sedan tvingades 32-åringen lämna sina två suppleantuppdrag i riksdagen efter hård kritik internt från partiet, samtidigt som han i samråd med partiet tog en paus från plattformen Twitter.

– Det har varit kontinuerliga övertramp i sociala medier, men det här är en process där han vid flera tillfällen gjort sig skyldig till övertramp som vi finner oacceptabelt, sade M:s gruppledare Tobias Billström till TT då.

Bali bad om ursäkt för sina hätska inlägg på Twitter mot Bildt men ställer sig nu i efterhand frågande till uppståndelsen.

– Kollar man på vad jag har skrivit om Carl Bildt tidigare är det mycket hårdare kritik. Helvetet brakade loss när partiet gick ut och sade att det var olämpligt. Då blev det en jättegrej, säger han i podcasten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons