Annons

Bajslarm avblåst – fritt fram för bad

Sverige • Publicerad 4 juni 2021
Badgäster i Tantolunden i Stockholm. Arkivbild.
Badgäster i Tantolunden i Stockholm. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Förra veckans kraftiga skyfall fick Stockholms stad att avråda invånarna från att hoppa i plurret, då badvattnet befarades vara otjänligt.

Nu har analyssvaren börjat komma in – och då de ser bra ut väntas kommunen under fredagen häva avrådan, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm.

Annons

– De flesta bad har bra resultat, så det är inga problem. En del bad i innerstaden har fått lite förhöjda bakteriehalter, men det är inget som ligger över gränsvärdet för otjänligt, säger miljöinspektör Jerzy Slazak till radion.

Skälet till förra veckans larm var att det ihållande regnandet skapade ett baksug i avloppsledningsnätet, vilket gjorde att förorenat vatten släpptes ut. Det ska nu ha spolats bort, och stockholmarna kan packa badbyxorna och gå till stranden i helgen.

Samtliga provsvar väntas ha kommit in på fredagseftermiddagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons