Annons

Bagagestrulet på Arlanda något bättre

Resor • Publicerad 10 augusti 2022
Förseningar ute i Europa gör att svenska resenärer kommer hem utan bagage. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Problemen med försenat bagage på Arlanda har lättat något. Men logistiken väntas vara fortsatt utmanande fram till i mitten på nästa vecka, då de flesta återvänt hem från semestern.

– Just nu flyter det, men vi följer situationen och vi tar höjd för att problem kan uppstå igen med kort varsel på grund av utmaningar i Europa som påverkar Svenska flygplatser, säger Swedavias pressansvariga Ellen Laurin.

Annons

Enligt henne finns det inte längre stora ansamlingar bagage i hallarna på Arlanda.

Att läget är något bättre än vad som rapporterades tidigare under sommaren vittnar även Nicholaus Öreby, chef för logistikföretaget Brings hemkörningsservice på Arlanda, om.

– Vi ser en ljusning men vi har fortfarande en besvärlig vecka framför oss. Den här tiden på året brukar det alltid vara väldigt mycket bagage med dem som återvänder efter semestern.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons