Annons

Badhus i Lund stängs efter legionellalarm

Hälsa • Publicerad 1 juni 2023
Legionellabakterier har hittats i duschvattnet på Högevallsbadet i Lund. Nu stängs badhuset för sanering. Arkivbild.
Legionellabakterier har hittats i duschvattnet på Högevallsbadet i Lund. Nu stängs badhuset för sanering. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Högevallsbadet i Lund stängs omedelbart efter att legionellabakterier upptäckts i duschvattnet. Nu väntar sanering och vidare analys av vattnet, skriver Lunds kommun i ett pressmeddelande.

Det var vid en rutinprovtagning av duschvattnet på badhuset som legionellabakterier hittades. Bakterierna kan orsaka legionärssjuka som yttrar sig som lunginflammation och den är särskilt farlig för äldre och personer med nedsatt immunförsvar.

Annons

"Vi samarbetar tätt med miljöförvaltningen och Lundafastigheter för att säkerställa att alla nödvändiga protokoll och riktlinjer följs. Det är av högsta prioritet att skydda besökarnas och personalens hälsa och säkerhet", säger Rickard Persson, tillförordnad badchef i Lunds kommun.

En sanering av anläggningen och desinfektion av vattenledningssystemet har påbörjats. Det är oklart när badhuset kan öppna igen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons