Annons

Attack mot civila i Burkina Faso – många döda

Burkina Faso • Publicerad 2 februari 2020
Bani i Burkina Faso.
Bani i Burkina Faso.Foto: 

Omkring 20 civila har dödats i en attack i Bani i nordöstra Burkina Faso. De beväpnade angriparna kom till byn på motorcyklar under natten mot söndagen.

– De bokstavligen avrättade lokalborna, säger en säkerhetskälla.

Annons

Enligt ytterligare en säkerhetskälla hade islamistiska extremister krävt att byborna skulle lämna området några dagar före attacken. Ingen grupp har ännu tagit på sig massmordet.

– Det råder total panik i byn och det omkringliggande området, berättar en företrädare för lokala hälsovårdsmyndigheter och tillägger att många flytt efter attacken.

Attackerna är de senaste av en rad dödliga dåd de senaste månaderna i det västafrikanska landet. I november dödades nära 40 människor när en busskolonn med anställda vid ett gruvbolag angreps av beväpnade män. I förra veckan dödades minst 36 civila i en attack mot två byar i centrala Burkina Faso.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons