Annons

Åtal om knark för miljoner på darknet

Brott • Publicerad 12 oktober 2020
Två personer åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott via darknet. Arkivbild.
Två personer åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott via darknet. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Två personer åtalas för försäljning av narkotika för miljonbelopp via darknet. Enligt åklagaren har duon sålt knark vid nästan 7 700 tillfällen med början 2016. Den sammanlagda "inkomsten" har varit mer än 7,6 miljoner kronor.

Åtalet om synnerligen grovt narkotikabrott lämnas i denna vecka till Skaraborgs tingsrätt. De två misstänkta har varit häktade sedan i mars.

Annons

Narkotika och läkemedel har sålts via näthandelssajter på darknet, som är en dold del av internet. En del har distribuerats utomlands, bland annat till USA, Australien och Japan.

"Försäljning och administration har inledningsvis skett från en bostad i Halmstad, och därefter från en lägenhet i centrala Skövde", säger kammaråklagare Sofia Karlsson i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Många av köparna har kunnat identifieras, enligt åklagaren.

Rättegången planeras starta den 23 oktober.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons