Annons

Åtal mot kritiserad före detta nämndeman

Brott • Publicerad 11 juni 2019
En tidigare centerpartistisk nämndeman i Solna som var i blåsväder efter en dom i fjol har nu åtalats för grovt bedrägeri. Hon misstänks för att ha lämnat felaktiga uppgifter till tingsrätten om förlorad inkomst. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En tidigare centerpartistisk nämndeman i Solna som var i blåsväder efter en dom i fjol har nu åtalats för grovt bedrägeri. Hon misstänks för att ha lämnat felaktiga uppgifter till tingsrätten om förlorad inkomst, rapporterar .

I fjol stängdes nämndemannen av sedan hon varit med och dömt i ett fall där en man friades för misshandel av en kvinna. I domskälen stod bland annat att mannens familj "verkar vara en bra familj, till skillnad från hennes".

Annons

En granskning i TV4 väckte sedan frågor om hennes ersättningskrav.

Kvinnan förnekar brott. Men enligt åtalet, som är på över 800 sidor, har hon mellan november 2015 och mars 2018 vilselett Solna tingsrätt genom att 138 gånger lämnat in tjänstgöringsrapporter och krävt ersättning på drygt 150 000 kronor – trots att hon inte har haft någon inkomstförlust för domstolsuppdraget.

Rättegången mot henne kommer att hållas i Solna tingsrätt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons