Annons

Åtal för tolv fall av våldtäkt av ung släkting

Brott • Publicerad 7 juni 2022
En man uppvuxen i Umeåregionen åtalas för att vid tolv tillfällen ha våldtagit barn som han är släkt med. Arkivbild.
En man uppvuxen i Umeåregionen åtalas för att vid tolv tillfällen ha våldtagit barn som han är släkt med. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

En man i 40-årsåldern åtalas för att vid tolv tillfällen ha utsatt ett barn som han är nära släkt med för grova våldtäkter i Umeåområdet. Han har även filmat några av våldtäkterna och åtalas för grovt barnpornografibrott, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Mannen häktades strax efter jul och när polisen utrett händelserna har ett stort antal grova brott riktade mot barnet rullats upp. Den första händelsen inträffade 2019 då barnet var i lågstadieåldern.

Annons

Brotten anses som grova eftersom mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet med tanke på barnets låga ålder och gärningens allvar. Mannen har dessutom som en nära släkting till barnet missbrukat förtroendet från barnets vårdnadshavare.

Mannen har i förhör medgett att det har förekommit sexuella handlingar mellan honom själv och barnet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons