Annons

Åtal för fusk med omställningsstöd

Ekonomi • Publicerad 10 maj 2021
Nu har åtal väckts för grovt brott när det gäller omställningsstöd. Arkivbild.
Nu har åtal väckts för grovt brott när det gäller omställningsstöd. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En företrädare för ett bolag som sökt omställningsstöd, samt företagets revisor, har åtalats för grovt omställningsstödsbrott.

Bolaget har i sin ansökan om omställningsstöd tagit bort en nyetablerad del av sin verksamhet från underlaget, och uppgav enligt åklagaren därmed felaktiga omsättningssiffror.

Annons

"På så vis blev deras omsättningstapp så stort att de skulle vara berättigade till ekonomiskt stöd. Bolagets revisor medverkade i brottet genom att skriva osanna intyg där omsättningen från det nyetablerade hotellet togs bort", skriver Gustav Nyström, förundersökningsledare och kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Hittills har fem åtal väckts för brott som avser omställningsstödet, men detta är det första fallet där åtal väcks för grovt brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons