Annons

Astra Zeneca skriver nytt vaccinavtal

Astra Zeneca har skrivit avtal med Argentina och Mexiko om att länderna ska tillverka företagets kommande coronavirusvaccin.
Ekonomi • Publicerad 13 augusti 2020
Astra Zenecas testlabb i Södertälje. Arkivbild.
Astra Zenecas testlabb i Södertälje. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Svensk-brittiska läkemedelsjätten Astra Zeneca har skrivit avtal med bioteknikbolaget Mabxience om kunskapsöverföring för att till en början tillverka 150 miljoner doser för att förse hela Latinamerika, med undantag för Brasilien, med vaccin, enligt den argentinska regeringen.

– Den latinamerikanska produktionen kommer att skötas i Argentina och Mexiko och det kommer att möjliggöra snabb och effektiv tillgång för alla länder i regionen, säger Argentinas president Alberto Fernández.

Annons

Vaccinet kan börja levereras under först halvan av nästa år, om fas 3-studien går som den ska och vaccinet får godkänt av läkemedelsreglerande organ.

Argentina registrerade sitt hittills högsta dagliga tal av nya fall av bekräftat smittade på onsdagen, med 7 663 nya fall. 200 personer avled i sviterna av det nya coronaviruset det senaste dygnet.

– Det här (avtalet) kommer att innebära en stor lättnad i framtiden, men det är inte en lösning just nu, säger Fernández.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons