Annons

Astra Zeneca sänke på börsen

Stockholmsbörsen sjönk med läkemedelsjätten Astra Zenecas aktie som ett tungt sänke. OMXS-index gick ned 0,6 procent.
Börs • Publicerad 12 november 2020
Stockholmsbörsen tar rygg på omvärlden och backar. Arkivbild
Stockholmsbörsen tar rygg på omvärlden och backar. ArkivbildFoto: Terje Pedersen NTB/TT

Utvecklingen låg i linje med de ledande Europabörserna, som överlag sjönk ännu mer än Stockholmsbörsen.

Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index drog Nordea-aktien mest nedåt och tappade 2,5 procent.

Annons

Även Astra Zenecas aktie föll, med 1,7 procent, sedan bolaget meddelat att primärmålen i en så kallad fas 2-studie visar att cancerläkemedlet Calquence inte gav önskat resultat på patienter med andningssvårigheter orsakade av covid-19.

En annan tungviktare som drog nedåt var klädkedjan H&M, vars butiksnät återigen till stora delar börjar stängas ned till följd av covid-19-restriktioner. Aktien sjönk 2,2 procent.

Telekomtillverkaren Ericsson dämpade nedgången med ett kurslyft på 1,0 procent.

En annan kursvinnare var SAS-aktien, som rusade uppåt med drygt 13 procent. Kurslyftet för SAS följde på det att analytiker på storbanken HSBC höjt rekommendationen till "köp" från "minska" med ett oförändrat riktpris, rapporterar Reuters. Bland annat ser HSBC-analytikerna den ökade risken för en konkurs för Norwegian som något som skulle hjälpa SAS.

DAX-index i Frankfurt backade 1,2 procent och CAC 40-index i Paris tappade 1,5 procent. FTSE100-index i London sjönk 0,7 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons