GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Astmapatient fick inte rätt vård – avled

Vård • Publicerad 12 juni 2021
En person i Västerbottens län fick inte rätt vård och avled, vilket har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).
En person i Västerbottens län fick inte rätt vård och avled, vilket har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).
Foto: Stina Stjernkvist/TT

En person med astma i Västerbottens län sökte akutvård för feber och ökade andningsbesvär. Hen skickades hem med recept på antibiotika, utan planer för uppföljning. Samma kväll drabbades patienten av hjärtstopp och avled senare på intensivvårdsavdelningen, skriver Norran.

Händelsen är nu anmäld till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) för granskning enligt lex Maria.

Enligt obduktionen ska en stor mängd psykofarmaka tillsammans med infektionen ha bidragit till patientens död.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer