Annons

Artister klara för Hultsfred Calling

Det blir Nisse Hellberg, Kristofer Åström, Joppe Philgren och Mia Coldheart & Klara Force som gästar årets Hultsfred Calling.
Nyheter • Publicerad 1 maj 2012
Nisse Hellberg kommer till Hultsfred.
Nisse Hellberg kommer till Hultsfred.Foto: Scanpix

Förra våren föddes Hultsfred Calling, en musikfest som medlemmar i banden Docenterna och Sator bjöd in till med spelningar på Metropol. Hultsfred Calling återkommer i år i en annorlunda tappning. Sator fungerar som husband och bjuder gäster. Sedan tidigare är klart att Wilmer X:s styrman Nisse Hellberg kommer och nu är fler gäster bokade. Kristofer Åström som inledde sin karriär i emobandet Fireside ansluter. Han har hyllats som countryflirtande singer/songwriter och är aktuell med ny skiva. Docenternas sångare Joppe Philgren och en av initiativtagarna till Hultsfred Calling kommer också. Dessutom gör Mia Coldheart & Klara Force från Crucified Barbara dem sällskap, efter att ha turnerat världen runt med band som In Flames, Sepultura och Motörhead.

– Det kan dessutom dyka upp en och annan överraskning på scenen, säger arrangören Putte Svensson.

Annons

Även i puben på Metropol blir det musik. Där kommer The Misfortunes of Captain Peculiar, Björn Wahlgren & Generalerna samt The Happy Hippo Family att uppträda.

Hultsfred Calling äger rum 18 maj och blir avrundningen på Hultsfredsdagen. Svenskt Rockarkiv arrangerar en skivmässa på Metropol under dagen.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons