Annons

Argentinsk politiker sköts – flera gripna

Argentina • Publicerad 10 maj 2019
Argentinsk polis griper en av dem som misstänks för inblandning i skottdådet mot en kongressledamot och dennes rådgivare.
Argentinsk polis griper en av dem som misstänks för inblandning i skottdådet mot en kongressledamot och dennes rådgivare.Foto: Argentinas federala polismyndighet via AP/TT

Ett flertal personer har gripits misstänkta för inblandning i skottdådet i närheten av den argentinska kongressen på torsdagen, där en kongressledamot sköts med flera skott och dennes rådgivare dödades.

De misstänkta är del av ett maffialiknande gäng, enligt Argentinas säkerhetsminister Patricia Bullrich, som säger att hela gänget frihetsberövats. En av dem hade flytt över gränsen till Uruguay.

Annons

Det var på torsdagsmorgonen som två gärningspersoner i bil öppnade eld mot kongressledamoten Héctor Olivares och dennes rådgivare Miguel Yadón. Yadon dog på platsen, medan Olivares nu vårdas på sjukhus med livshotande skador.

Något motiv till den dödliga attacken har ännu inte klarlagts.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons