Annons

Argentinsk politiker skjuten vid kongressen

Argentina • Publicerad 9 maj 2019
Polisbilar och avspärrningar vid brottsplatsen. Nationalkongressens gröna dom syns i bakgrunden.Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

En argentinsk kongressledamot är allvarligt skadad efter att ha blivit skjuten ungefär ett kvarter ifrån den argentinska nationalkongressen i centrala Buenos Aires.

Héctor Olivares och hans rådgivare blev angripna och skjutna av två gärningspersoner som körde förbi dem i en bil tidigt på torsdagsmorgonen. Rådgivaren dog på platsen, medan Olivares träffades av tre skott. Han opereras på sjukhus i huvudstaden.

Annons

Olivares kommer från den nordliga La Rioja-provinsen och företräder presidenten Mauricio Macros parti Cambiemos.

Myndigheterna beskriver attacken som överlagd.

– Enligt den information vi har parkerades bilen en halvtimme innan. De väntade på Olivares eftersom han brukade gå ut på promenad där varje dag med (rådgivaren), säger kongressledamoten José Cano till tv-kanalen Canal TN.

Ingenting har sagts om möjliga motiv eller vilka de misstänkta kan vara.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons