Annons

Apoteket i Berga Centrum har öppnat igen

Den stora branden svalde hela butiken. Men nu har Apoteket öppnat igen i Berga Centrum. ”Det känns som att det finns ett stort behov av ett apotek här”, säger butikschefen Jennie Leion.
Kalmar • Publicerad 5 juni 2019
Jennie Leion, butikschef för Apoteket i Berga Centrum, kunde öppna de nya, något mindre lokalerna, för kunderna på onsdagen.
Jennie Leion, butikschef för Apoteket i Berga Centrum, kunde öppna de nya, något mindre lokalerna, för kunderna på onsdagen.Foto: Jörgen Ström

Redan vid öppningen på onsdagsmorgonen stod ett stort gäng kunder och väntade vid ingången till den nya butiken som är belägen i den huslänga som undkom lågorna i mars.

– Redan samma dag dom det brann var vi här och tittade. Fastighetsägaren hade den här lokalen tom efter att ABF flyttat ut och vi är väldigt tacksamma att vi fick den här möjligheten, säger Jennie Leion.

Annons

Tre månaders renoveringsarbete är nu avklarat och butiken hade på onsdagen nyöppning.

– Ytan är mindre men vi har faktiskt utökat sortimentet. Det vi fått göra avkall på är lager och personalutrymmen, säger butikschefen.

Lokalerna är emellertid provisoriska. När LW Fastigheter har byggt nytt på den nerbrunna platsen räknar Jennie Leion med att Apoteket flyttar tillbaka.

– Vi finns med i de diskussioner som vi har med LW Fastigheter. Jag skulle tro att det kanske ligger två år framåt i tiden, säger hon.

Jörgen StrömSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons