Annons

Apotekare skrev ut narkotika till sig själv - slipper fängelsestraff

Den apoteksanställda kvinnan förfalskade recept på narkotikaklassad medicin för sin huvudvärk. Under måndagen kom domen från tingsrätten.
KALMAR • Publicerad 10 juni 2019

Under åtta månader och vid 19 olika tillfällen ska kvinnan ha framställt falska recept på narkotikaklassade läkemedel åt sig själv.

Kvinnan var anställd på ett apotek och hade medicin utskriven sen tidigare för en återkommande huvudvärk. Då huvudvärken blev värre, upplevde hon det som att den tidigare medicinen inte hjälpte, och började skriva ut recept på starkare mediciner åt sig själv. De narkotikaklassade preparaten ska bara ha använts för eget bruk.

Annons

Trots att brottet klassas som allvarligt slipper kvinnan fängelsestraff. Hon blev av med jobbet, som en omedelbar följd av den här historiens uppdagande, och tingsrätten uppfattar det som att det i sig kan betraktas vara ett straff. Därför döms hon istället till 150 timmars samhällstjänst.

Erik TjusSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons