Annons

Ännu ingen gripen efter tolvårig flickas död

Brott • Publicerad 7 september 2020
Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts ihjäl vid en snabbmatsrestaurang i Botkyrka i början av augusti. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Mer än en månad har gått sedan en tolvårig flicka sköts till döds i Botkyrka utanför Stockholm men ännu har ingen misstänkt gripits.

Tidigt på morgonen den 2 augusti avlossades ett antal skott från en passerande bil på en parkering vid en snabbmatsrestaurang i Botkyrka. En tolvårig flicka träffades av skotten och dog.

Annons

Polisen har tidigare slagit fast att flickan inte var måltavlan för skotten men har inte berättat vem eller vilka som skotten var menade för.

Utredningen av dödsskjutningen, som rubriceras som mord, fortgår men åklagaren Jan Tydner är tystlåten om vad som sker eller vilka utredningsåtgärder som nu görs.

– Vi lämnar inte ut information om vad som pågår i utredningen, säger han till TT.

Det enda han uttalar sig om är att ingen misstänkt ännu är gripen.

– Ingen är frihetsberövad, säger Jan Tydner.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons