Annons

Ännu en dom mot fängslade Suu Kyi

Myanmar • Publicerad 12 oktober 2022
Myanmars tidigare ledare Aung San Suu Kyi har dömts till ytterligare sex års fängelse av militärjuntan som nu styr landet. Arkivbild.
Myanmars tidigare ledare Aung San Suu Kyi har dömts till ytterligare sex års fängelse av militärjuntan som nu styr landet. Arkivbild.Foto: Bullit Marquez/AP

Den styrande militärjuntan i Myanmar har dömt landets tidigare ledare Aung San Suu Kyi till ytterligare sex års fängelse för korruptionsbrott, uppger en källa med insyn.

Det innebär att Suu Kyi nu är dömd till att avtjäna totalt 26 år i fängelse.

Annons

Enligt AFP:s källa dömdes 77-åriga Suu Kyi för två fall av korruption då hon ska ha tagit emot mutor från en affärsman.

Juntan avsatte Suu Kyis folkvalda styre den 1 februari i fjol. Sedan dess har den tidigare så hyllade civila ledaren dömts flera gånger för olika brott, i rättegångar som dömts ut av omvärlden och allmänt uppfattas som ett sätt att isolera henne från alla chanser till fortsatt makt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons