Annons

Ännu en chef lämnar psykiatrin i Dalarna

Arbetsmiljö • Publicerad 5 november 2022
Chefen för rättspsykiatriska kliniken i Säter lämnar sin post. Nu har även chefen för psykiatrin i regionen samt upp sig.
Chefen för rättspsykiatriska kliniken i Säter lämnar sin post. Nu har även chefen för psykiatrin i regionen samt upp sig.Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Tidigare i veckan sade chefen för rättspsyk i Säter upp sig. På fredagen rapporterade SVT Dalarna att även divisionschefen för psykiatrin i Dalarna ska sluta.

Skyddsombud och andra anställda har har larmat om kraftig underbemanning, stor personalomsättning och brister i säkerheten på Säters rättspsykiatriska klinik. Arbetsmiljöverket ska granska arbetsmiljön på plats efter att en anställd har utsatt för våld och hot av en patient.

Annons

Divisionschefen på Region Dalarna lämnar sin tjänst den sista mars 2023. Hon säger till SVT att detta “har inget samband med de omfattande arbetsmiljöproblemen” på Säter.

Chefen på Säter har sagt upp sig själv, men behåller en tjänst som utredare inom psykiatrin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons