Annons

Tonåring begärs häktad för mord i Husby

Brott • Publicerad 8 juni 2021
Blommor och ljus vid platsen där en man sköts ihjäl i Husby i nordvästra Stockholm den 31 maj.
Blommor och ljus vid platsen där en man sköts ihjäl i Husby i nordvästra Stockholm den 31 maj.Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

En tonåring har begärts häktad för dödsskjutningen i Husby i nordvästra Stockholm förra veckan. Pojken anhölls i lördags och begärs nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Häktningsförhandling hålls i Solna tingsrätt under eftermiddagen.

Annons

En annan person, en 20-årig man, är redan häktad i ärendet på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen häktades under måndagen i sin utevaro av Svea hovrätt, efter att tingsrätten först hade avslagit åklagarens häktningsbegäran.

Dödsskjutningen skedde den 31 maj, då flera personer vid 15.30-tiden larmade om skottlossning nära stadsdelens tunnelbanestation. Den skjutne, en man i 25–30-års åldern, fördes allvarligt skadad till sjukhus där han avled.

Polisen utreder om det finns någon koppling mellan Husbymordet och ett mord som skedde strax före midnatt samma dygn i närliggande Hjulsta.

En man i 30-års åldern dog då efter att ha hittats skottskadad på en parkeringsplats. I det ärendet har ingen misstänkt person gripits.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons