Annons

Ännu en äggkastning mot kung Charles

Storbritannien • Publicerad 6 december 2022
Storbritanniens kung Charles på besök i sikhiskt gudshus i staden Luton norr om London. I samband med Lutonbesöket blev kungen utsatt för äggkastning.
Storbritanniens kung Charles på besök i sikhiskt gudshus i staden Luton norr om London. I samband med Lutonbesöket blev kungen utsatt för äggkastning.Foto: Chris Jackson/AP/TT

En man har gripits efter att han kastat ett ägg mot Storbritanniens kung Charles. Händelsen inträffade i samband med att den brittiske kungen på tisdagen besökte staden Luton, drygt fyra mil norr om London.

Den lokala polisen meddelar att en man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för ringa misshandel.

Annons

Efter att hans mor drottning Elizabeth avled i september och han själv tog över tronen har Charles ägnat en stor del av sin tid att resa runt i Storbritannien. I Luton besökte han bland annat ett sikhiskt gudshus.

Det är andra gången på kort tid som den brittiske kungen utsätts för äggkastning. Förra månaden greps en 23-årig man efter att han kastat ägg mot Charles och hans hustru, drottninggemål Camilla.

Den 23-årige mannen har sedan släppts mot borgen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons