Annons

Annie Lööf: Det är ett ödesval

Centerpartiets ledare Annie Lööf beskriver valet på söndag som ett ödesval – och får draghjälp från ett något oväntat håll.
Politik • Publicerad 10 september 2022
Centerledaren Annie Lööf valspurtar på Soltorget intill Sergels torg i Stockholm.
Centerledaren Annie Lööf valspurtar på Soltorget intill Sergels torg i Stockholm.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel supportar Centerledaren Annie Lööf när hon valspurtar i Stockholm.
Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel supportar Centerledaren Annie Lööf när hon valspurtar i Stockholm.Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Det är ett ödesval, slår Centerledaren fast och syftar på att Sverige för första gången sedan demokratins införande kan låta ett rasistiskt parti vara med och styra.

– Vi behöver inte Sverigedemokraterna i Rosenbad, säger Lööf.

Annons

Hon nämner även vikten av att ta klimatomställningen på allvar och att Sverige behöver sammanhållning.

– Mitt löfte är att Centerpartiet tar ansvar för medmänsklighet, fortsätter hon.

Annie Lööf har Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel på med sig på scenen vid Sergels torg i Stockholm.

– När jag hörde om extremismen här, tänkte jag: Snälla var beredda att ta del av demokratin. Inse det och ta ert ansvar. Om jag vore svensk, vet jag vilka jag skulle rösta på, säger Bettel, som företräder liberala DP i Luxemburg.

DP och Centerpartiet sitter i samma partigrupp i EU. Bettel är i Sverige på en privat resa med sin familj, men passade på att följa med Lööf upp på scen när hon talade på Sergels torg.

– Annie och jag delar samma värderingar, säger han.

– Det här är på riktigt och jag möter så många människor som har en annan bakgrund än den svenska som är rädda för valet i morgon, säger Annie Lööf.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons