Annons

Ann Linde träffar brittisk kollega

Politik • Publicerad 7 februari 2022
Dags att samtala igen. Utrikesminister Ann Linde (till höger i bild) reser till London för att återse Storbritanniens utrikesminister Elizabeth Truss. Här vid ett möte i början av december.
Dags att samtala igen. Utrikesminister Ann Linde (till höger i bild) reser till London för att återse Storbritanniens utrikesminister Elizabeth Truss. Här vid ett möte i början av december.Foto: Erik Simander/TT

Utrikesminister Ann Linde (S) är i London den 7–8 februari, bland annat för överläggningar med den brittiska utrikesministern Liz Truss om det säkerhetspolitiska läget.

De kommer att diskutera Rysslands agerande och situationen i och omkring Ukraina, såväl som fördjupade samarbeten mellan länderna i andra frågor. Besöket är ett led i regeringens bredare arbete för att vidareutveckla de goda relationerna med Storbritannien, även efter det brittiska utträdet ur EU, heter det i ett pressmeddelande.

Ann Linde ska också möta oppositionspolitiker från Labour, tankesmedjor och hålla ett anförande vid London School of Economics.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons