Annons

Anmälan: Polis missade skelett i park

Brott • Publicerad 5 april 2022
Polis, kriminaltekniker och forensisk arkeolog på plats vid en avspärrning i ett skogsparti i Slottsparken i Malmö i mars i år efter ett fynd av skelettdelar. Arkivbild.
Polis, kriminaltekniker och forensisk arkeolog på plats vid en avspärrning i ett skogsparti i Slottsparken i Malmö i mars i år efter ett fynd av skelettdelar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När polisen inledde en mordutredning efter ett skelettfynd som gjordes i Slottsparken i centrala Malmö i mitten av mars visste man inte huruvida det var från en människa eller ett djur.

Nu står det klart att kvarlevorna är från en kvinna i 60-årsåldern som anmäldes försvunnen våren 2021, rapporterar Kvällsposten.

Annons

I anslutning till platsen för fyndet fanns spår av brand, som inledningsvis kopplades till kvarlevorna. Nu står det klart att polisen redan vid tiden för branden, som inträffade i september förra året, sökte av området utan resultat. Detta efter att räddningstjänsten meddelat att de släckt en brand i vad de trodde var ett ”låtsasskelett”.

Skelettet återfanns först i mars, och polisen har nu gjort en anmälan om misstänkt tjänstefel, skriver tidningen.

Utredningen rörande skelettet rubriceras som mord, då det fortfarande är oklart hur den försvunna kvinnan avled.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons