Annons

Anlagd brand på skola – elever hålls hemma

Brand • Publicerad 1 juni 2021
Högstadieelever på Landvetterskolan, öster om Göteborg, får stanna hemma resten av veckan efter en brand som misstänks vara anlagd. Arkivbild.
Högstadieelever på Landvetterskolan, öster om Göteborg, får stanna hemma resten av veckan efter en brand som misstänks vara anlagd. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Högstadieelever på en skola i Landvetter utanför Göteborg kommer att ha undervisning på distans under resten av veckan efter en brand som misstänks vara anlagd.

Larmet kom vid halvfyra-tiden natten till tisdagen. Branden startade i ett uppehållsrum.

Annons

– Någon har krossat en ruta och troligen slängt in någon form av molotovcocktail, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisregion Väst, till TT.

Ingen person skadades av branden, men de materiella skadorna blev ganska omfattande.

– Stora delar har blivit rökskadade och brandskadade. Skolbyggnaden måste saneras, säger Paula Palmdahl, verksamhetschef för grundskolan i Härryda kommun, till Göteborgs-Posten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons