Annons

Anhållna för dödsskjutning i Södertälje nekar

De båda unga männen som anhölls av polisen under natten mot lördag, förnekar mordet på den 19-årige mannen som inträffade i Södertälje under torsdagen.
Brott • Publicerad 9 oktober 2022
Polisen har spärrat av runt den plats där två personer skadats i en skottlossning i södra Södertälje på torsdagskvällen.
Polisen har spärrat av runt den plats där två personer skadats i en skottlossning i södra Södertälje på torsdagskvällen.Foto: Fredrik Persson/TT

Männen, som båda är födda 2003, anhölls båda under natten till lördagen.

– De förnekar brott. Men jag vill inte gå in på exakt hur de ställer sig till anklagelserna, säger åklagare Mikael Carlsson, som är förundersökningsledare i fallet, till TT.

Annons

De båda unga männen är kända av polisen sedan tidigare.

En 19-årig man dödades och en 16-årig pojke skadades vid skottlossningen i stadsdelen Saltskog i Södertälje i torsdags. Det har tidigare uppgetts att han vårdats för allvarliga skador.

Skjutningen var den femte på mindre än två veckor och innebar det tredje skjutvapenmordet inom loppet av en vecka i Södertälje.

Senast imorgon ska ett beslut tas ifall den ena mannen ska häktas. Beslutet för den andra fattas på tisdag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons