Annons

Andreas Nilsson till final i Champions League

Handboll • Publicerad 1 juni 2019
Andreas Nilsson (längst till vänster) och hans Veszprem är klara för final i Champions League.
Andreas Nilsson (längst till vänster) och hans Veszprem är klara för final i Champions League.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Svenske landslagsmannen Andreas Nilsson är en match ifrån att vinna det största som går att vinna på klubbnivå i handboll.

"Stycket", som han kallas, är med sitt Veszprem klart för final i Final four i Champions League. Detta efter att det ungerska mästarlaget på lördagen besegrat Vive Kielce från Polen med 33–30 i Lanxess arena i tyska Köln.

Annons

Lagen följdes åt i halvtid då ställningen var 13–13. I den andra halvleken ryckte dock Veszprem som aldrig tappade sin ledning – detta trots att laget tidigt fick klara sig utan sin målvakt Arpad Sterbik som skadade benet i semifinalen.

– Vi hade lite mer tur i de få avgörande situationerna som du ställs inför i sådana här matcher. Och självklart, vår målvakt, (Roland) Mikler, var skillnaden när han kom in med kort varsel när Arpad skadade sig. Han var bara "där" i dag, säger Andreas Nilsson till turneringens hemsida.

I finalen väntar nu HC Vardar, från Nordmakedonien, som i sin semifinal besegrade Barcelona med 29–27.

Finalmatchen avgörs även den i Köln med avkast klockan 18.00 på söndagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons