Annons

Andra Champions League-vändningar vi minns

Liverpool vände 0–3 till 4–3 mot Barcelona och är sensationellt i Champions League-final.
Men det är inte första gången en sensationell vändning inträffar i Champions League-historien – och inte heller första gången Liverpool eller Barcelona är inblandat.
Här är fem andra förbluffande förvandlingar.
Fotboll • Publicerad 7 maj 2019
Georginio Wijnaldum jublar efter ett av målen när Liverpool vände 0–3 till 4–3 mot Barcelona i Champions League.
Georginio Wijnaldum jublar efter ett av målen när Liverpool vände 0–3 till 4–3 mot Barcelona i Champions League.Foto: Peter Byrne/AP/TT

+ 2017–18, kvartsfinal: Roma–Barcelona

Barcelona tappar en stor ledning från första mötet och blir utslaget i returen. Låter det bekant? Ja, för ett år sedan skedde nästan en likadan sak för tränaren Ernesto Valverde och hans lag. Barcelona ledde med 4–1 efter hemmamötet med Roma – men föll med 0–3 borta, och italienarna gick därmed vidare på fler gjorda bortamål.

Annons

2016–17, åttondelsfinal: Barcelona–Paris Saint-Germain

PSG gick på knock i hemmamötet och vann med hela 4–0. Avgjort? Icke. Inte ens när PSG reducerade till 1–3 med en halvtimme kvar. Barcelona gjorde tre mål i slutminuterna, däribland det avgörande 6–1 i den femte tilläggsminuten.

2004–05, final: Liverpool–Milan

Även om tisdagens Liverpoolvändning mot Barcelona var mirakulös når den trots allt inte upp till den här finalklassikern i Istanbul. Milan gick fram till 3–0 i halvtid och såg ut att bli mästare enkelt. Men Liverpool hämtade upp till 3–3 och vann sedan, mot alla odds, efter straffar. Lagkaptenen Steven Gerrard lyfte bucklan i luften – och knappt någon förstod hur det hade gått till.

2003–04, kvartsfinal: Deportivo La Coruña–Milan

Ett stjärnspäckat Milan vann hemmamötet med 4–1 – men hemma i Galicien svarade hemmalaget för en spektakulär upphämtning och gick vidare med 5–4 efter att ha vunnit med hela 4–0.

Källa: BBC

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons