Annons

Ambulansstation i Lycksele stängs akut

Vård • Publicerad 4 oktober 2022
Patientsäkerheten hotas inte av skyddsstoppet, uppger en verksamhetschef för SVT. Arkivbild.
Patientsäkerheten hotas inte av skyddsstoppet, uppger en verksamhetschef för SVT. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Ambulansstationen i Lycksele är för liten och de anställda andas in avgaser från garaget, enligt skyddsombudet. Regionen har därför beslutat om skyddsstopp och stationen är stängd sedan klockan 12 på tisdagen.

Enligt Stian Sjöskog Kvalvik, verksamhetschef för ambulanssjukvården i regionen, är problematiken omfattande.

Annons

– Lokalerna är under all kritik, personalen mår inte alls bra. Man har nu kommit till en situation där vi måste agera, säger han till SVT Nyheter Västerbotten.

Regionens förhoppning är att få till ett annat personalutrymme i anslutning till stationen. En sådan kan vara på plats i dag eller i morgon.

I väntan på det kommer personalen att jobba från annan plats, exempelvis hemifrån, vilket förlänger utryckningstiden från 90 sekunder till fem minuter i vissa fall. Det är samma arbetssätt som de använder på natten, men innebär ett hot mot patientsäkerheten eftersom utryckningarna är fler på dagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons