Annons

Amazons intäkter steg – aktien belönas

Amazons intäkter för fjärde kvartalet steg med 9 procent, enligt kvartalsrapporten som publicerades efter börsens stängning.
Aktien, som dalat under handelsdagen, tog ett rejält kliv uppåt i efterhandeln.
Ekonomi • Publicerad 3 februari 2022
Amazon har presenterat sin kvartalsrapport. Arkivbild.
Amazon har presenterat sin kvartalsrapport. Arkivbild.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Intäkterna för fjärde kvartalet 2021 uppgår till 137,4 miljarder dollar, motsvarande drygt 1 250 miljarder kronor, en uppgång med 9 procent jämfört med fjärde kvartalet 2020, skriver Amazon i ett pressmeddelande.

Intäkterna låg därmed i linje med analytikernas genomsnittliga förväntning på 137,6 miljarder dollar, rapporterar CNBC.

Annons

En del av intäktsökningen tillskrivs investeringen i elbilstillverkaren Rivian som inneburit intäkter för Amazon på 11,8 miljarder dollar, motsvarande drygt 107 miljarder kronor.

Helåret var en succé för den amerikanska näthandelsjätten – intäkterna steg under 2021 med 22 procent till nästan 4 300 miljarder kronor.

Amazon, som förutom näthandel även erbjuder en strömningstjänst och molnbaserad lagring, lyfter särskilt fram att intäkterna för de nätbaserade tjänsterna steg med 40 procent under helåret.

Amazon är ett av världens högst värderade bolag och har fler än 1,6 miljoner anställda i hela världen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons