Annons

Alpinstjärnans avtal klart: "Blankt papper"

Alpint • Publicerad 6 juni 2019
Henrik Kristoffersen har släppt förlusten i stämningsmålet mot skidförbundet och har skrivit avtal till kommande säsonger. Arkivbild.
Henrik Kristoffersen har släppt förlusten i stämningsmålet mot skidförbundet och har skrivit avtal till kommande säsonger. Arkivbild.Foto: Berit Roald/NTB scanpix/TT

Henrik Kristoffersen förlorade sponsormålet mot det norska skidförbundet.

Nu har alpinstjärnan beslutat sig för att inte överklaga utan har kommit överens om ett treårsavtal med förbundet. Det gör att han fortsätter att köra för det norska landslaget men med ett eget upplägg när det gäller försäsong och träning.

Annons

I ett pressmeddelande skriver Norges skidförbund att man bekostar tränare åt Kristoffersen.

Slalom- och storslalomspecialisten får också fortsätta att ha Red Bull som sponsor. Däremot, vilket avgjordes i Oslo tingsrätt för en månad sedan, får Kristoffersen inte ha sponsornamnet på hjälmen.

"Nu startar vi med ett blankt papper. Det tär på en att ta principmatcher helt ensam. Nu är det på tiden att jag tar bort energitjuvarna som jag själv kan påverka", säger Kristoffersen i pressmeddelandet.

"Jag känner en enorm motivation när jag nu kan fokusera på att nå sportslig framgång den kommande säsongen".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons