Annons

Allt trögare inom brittisk ekonomi

Ekonomi • Publicerad 12 oktober 2022
Storbritannien brottas med ekonomiska utmaningar. Arkivbild.
Storbritannien brottas med ekonomiska utmaningar. Arkivbild.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Storbritanniens BNP sjönk i augusti med 0,3 procent jämfört med föregående månad. Detta kan jämföras med marknadens förväntningar som bedömde att BNP-tillväxten skulle förbli oförändrad.

Även statistik gällande industriproduktionen är dyster läsning för den nya regeringen och premiärminister Liz Truss, ett tapp på 5,2 procent jämfört med samma månad 2021 var betydligt sämre än marknadsförväntningarna som i stället låg på en uppgång på 0,6 procent.

Brittisk ekonomi har den senaste tiden skakats efter att den nya regeringen lanserat ett paket med skattesänkningar som marknadsaktörer ifrågasatt. För att få stabilitet på marknaden har bland annat den brittiska centralbanken därför beslutat att utvidga sina stödköp fram till och med fredag den här veckan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons