Annons

Allt fler äldre har skulder hos Kronofogden

Ekonomi • Publicerad 1 juni 2023
Fler än hälften av de 40|000 personer över 64 år som har skulder har haft dem i mer än 20 år. Arkivbild.
Fler än hälften av de 40|000 personer över 64 år som har skulder har haft dem i mer än 20 år. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Nästan 40 000 personer över 64 år hade skulder hos Kronofogden vid slutet av 2022, det är 460 personer fler jämfört med året innan, visar en analys från Kronofogden.

"Många äldre har levt med skulder under lång tid och har svårt att komma ur sin skuldsituation. Det handlar ofta om gamla skulder där vi ser att de ständigt ökar på grund av räntor och avgifter", säger Davor Vuleta, analytiker på Kronofogden i ett pressmeddelande.

Det totala skuldbeloppet för äldre ligger på cirka 21 miljarder kronor – en ökning med drygt en miljard kronor jämfört med 2021 – och av det utgörs nästan 10 miljarder kronor av räntor och avgifter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons