Annons

Äldre kvinna gripen för knivhot

Brott • Publicerad 3 november 2020
En kvinna i 85-årsåldern har gripits misstänkt för grovt olaga hot efter att ha dragit kniv i en bostad utanför Uppsala. Arkivbild.
En kvinna i 85-årsåldern har gripits misstänkt för grovt olaga hot efter att ha dragit kniv i en bostad utanför Uppsala. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna i 85-årsåldern har gripits misstänkt för grovt olaga hot efter att ha dragit kniv mot en person i en bostad utanför Uppsala.

Polisen larmades dit vid lunchtid på tisdagen.

Annons

– Flera personer har befunnit sig i bostaden, varav en person som blir hotad med kniv av den här kvinnan. Denne lyckas ta sig därifrån och sätta sig i säkerhet, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén till TT.

Kvinnan lämnar också platsen, i bil, men hon hittas senare av en polispatrull och blir gripen.

Det finns inga familjeband mellan kvinnan och den knivhotade. Ingen av personerna som befann sig i bostadshuset bor där. Den misstänkta hålls kvar hos polisen i väntan på ett åklagarbeslut om ett eventuellt anhållande.

– Vi måste reda ut vad det är som har hänt. Relationerna mellan människorna som var inblandade kan jag inte gå in på just nu, säger Tobias Ahlén.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons