Annons

Albanienval slopat på grund av EU-förhandling

Albanien • Publicerad 9 juni 2019
Albaniens president Ilir Meta har beslutat ställa in lokalvalen den 30 juni. Arkivbild.
Albaniens president Ilir Meta har beslutat ställa in lokalvalen den 30 juni. Arkivbild.Foto: Ronald Zak/AP/TT

Demonstranter i Albaniens huvudstad Tirana har ännu en gång gått ut på gatorna och under drabbningar med polisen krävt premiärminister Edi Ramas avgång.

Strax före demonstrationen klargjorde president Ilir Meta att han beslutat att ställa in lokalvalen den 30 juni eftersom den politiska krisen i landet "underminerar varje chans att inleda anslutningsförhandlingar" med EU.

Annons

Ramas socialistiska regering anklagas för valfusk och korruption och protesterna har pågått i flera månader. Nu har också inspelningar dykt upp som släppts av en tysk tidning och som enligt oppositionen stärker tecknen på valfusk.

Oppositionsledaren Lulzim Basha från Demokratiska partiet talade vid lördagens demonstration, bland annat om det beslut oppositionen tagit redan tidigare om att bojkotta lokalvalen. Han möttes av jubel när han talade om att valen nu är inställda.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons