Annons

Åklagare överlämnar Attendo-fallet till polis

Vård • Publicerad 5 maj 2021
Attendo har hamnat i blåsväder efter larm om brister i smittskyddet på ett äldreboende. Arkivbild.
Attendo har hamnat i blåsväder efter larm om brister i smittskyddet på ett äldreboende. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Vårdbiträdet Stine Christophersen varnades av arbetsgivaren Attendo efter att ha påtalat brister i smittskyddet på ett äldreboende till media. Nu har ärendet överlämnats till polisen, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

– Jag har tagit del av det och överlämnat det till polisen för att upprätta en anmälan. Sedan kommer en åklagare att granska det och besluta om förundersökning ska inledas, säger chefsåklagare Anders Hirsch vid Norrorts åklagarkammare till radion.

Annons

Enligt SR framgår det i dolda inspelningar att Attendos representanter ställer frågor till Christophersen om uppgifter som lämnats anonymt till Expressens reporter våren 2020.

Fackförbundet Kommunal har tidigare gått ut och sagt att de vill se ny lag som förtydligar meddelarskyddet för privatanställa.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons