Annons

Åkeriägare åtalas för cannabissmuggling

Brott • Publicerad 9 juni 2019
En åkeriägare åtalas för att vara delaktig i smugglingen av 150 kilo cannabis till Sverige i två lastbilstransporter. Arkivbild
En åkeriägare åtalas för att vara delaktig i smugglingen av 150 kilo cannabis till Sverige i två lastbilstransporter. ArkivbildFoto: Pontus Lundahl/ TT

En åkeriägare åtalas för att vara delaktig i smugglingen av 150 kilo cannabis till Sverige i två lastbilstransporter. Mannen har suttit häktad sedan i höstas efter att ha överlämnats till Sverige från Bulgarien.

– Han misstänks ha styrt chaufförerna, säger kammaråklagare Michael Hansson till .

Annons

Den första lastbilstransporten fastnade i tullen med 89,5 kilo cannabis gömt i dolda lönnutrymmen när den anlände till Trelleborg sommaren 2016. Tulltjänstemän bytte ut narkotikan och lät de två lastbilschaufförerna köra vidare och kunde därigenom gripa mottagaren. Fyra månader senare anlände ytterligare en lastbil med 59,5 kilo cannabis till Trelleborg som transporterades vidare till Malmö.

En rad kurirer och mottagare med anknytning till smugglingen har åtalats och dömts i domstol. Nu åtalas åkeriägaren vid Malmö tingsrätt för bland annat grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons