Annons

Agenda fälls för bild på brinnande polisbilar

Det var fel att lägga upp en bild på brinnande polisbilar när ämnet "integration" skulle debatteras.
Det anser Granskningsnämnden för radio och tv och fäller SVT för brott mot kravet på opartiskhet i samband med Agendas partiledardebatt i maj i år.
Tv • Publicerad 3 oktober 2022
SVT fälls av Granskningsnämnden för partiledardebatten i maj. Arkivbild.
SVT fälls av Granskningsnämnden för partiledardebatten i maj. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Granskningsnämnden kritiserar Agendas redaktion för att bildvalet kunde tolkas som att "upploppet skulle vara en direkt följd av bristande integration".

"På så vis reproducerade SVT en värderande syn på integration som riskerade att uppfattas som ett ställningstagande i en kontroversiell fråga", skriver Granskningsnämnden i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången Granskningsnämnden fäller SVT för en partiledardebatt. Ett av de mest uppmärksammade fallen på senare år var slutdebatten mellan partiledarna 2018 då SVT gick in efteråt och tog avstånd från ett uttalande Jimmie Åkesson (SD) gjort om invandrare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons