Annons

AF:s tjänster på ytterligare sju orter

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2021
I maj kommer delar av Arbetsförmedlingens service att finnas tillgänglig på ytterligare sju orter. Arkivbild.
I maj kommer delar av Arbetsförmedlingens service att finnas tillgänglig på ytterligare sju orter. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

I maj tar sju av Statens servicecenters kontor över delar av den verksamhet som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg, rapporterar tidningen Publikt.

"Vi ser fram emot att välkomna arbetssökande och arbetsgivare för att bland annat vägleda dem i Arbetsförmedlingens digitala tjänster", säger Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh i ett pressmeddelande.

Annons

Därmed kommer Arbetsförmedlingens service att finnas även på orterna Borås, Halmstad, Helsingborg, Karlstad, Linköping, Skövde och Varberg. Tjänsterna kommer att finnas tillgängliga på totalt 99 kontor i landet.

Syftet är att arbetssökande och arbetsgivare ska få möjlighet till spontanbesök. Servicekontoren kan hjälpa till med enklare ärenden såsom aktivitetsrapportering och ifyllning av blanketter.

En överenskommelse om samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Statens servicecenter tecknades i juli 2019.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons