Annons

Advokat med gängtröja petas från brottmål

En advokat hade på sig en tröja med Hells Angels-relaterade tryck när han besökte en klient på häktet. Nu beslutar Södertörns tingsrätt att han inte längre får företräda den brottsmisstänkte.
Rättsligt • Publicerad 11 februari 2022
Personalen på häktet reagerade när advokaten hade en tröja med mc-klubbsrelaterat tryck när han skulle besöka sin klient. Arkivbild.
Personalen på häktet reagerade när advokaten hade en tröja med mc-klubbsrelaterat tryck när han skulle besöka sin klient. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

”Hells Angels är en mc-klubb som många förknippar med allvarlig brottslighet, bland annat indrivning av pengar med våldsamma metoder. Enligt tingsrätten är det inte förenligt med uppdraget som offentlig försvarare att besöka en klient som sitter häktad för allvarlig brottslighet iförd kläder med uppenbart Hells Angels-relaterade tryck", säger rådmannen Anders Larsson i ett pressmeddelande från tingsrätten.

Det var tidningen Expressen som först rapporterade om att advokaten i slutet av januari i år besökt häktet iklädd en tröja med tryck som kan kopplas till mc-gänget, vilket ledde till att häktet skrev en incidentrapport.

Enligt rapporten hävdar advokaten att han inte hade en aning om vad allt på tröjan betydde. Händelsen anmäldes till tingsrätten av åklagaren i det aktuella målet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons